Подемна платформа

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

В зависимост от природните дадености на района, можете да поставите 20-40-80 и дори повече кошера на едно място. От личен опит препоръчваме да поставите толкова семейства, че да успеете да привършите и най-трудоемките операции в рамките на един ден, като включите пътуването до пчелина. При условие, че решите да поддържате семейства на няколко пчелина ще имате нужда от лесен начин за транспортиране на инвентар от и до пчелините. Едно лесно приспособление е да използвате пикап с малка платформа. По този начин ще можете да повдигате корпусите нагоре и надолу, без да натоварвате кръст и рамене.

платформа

Платформа като тази може да повдигне с лекота 2 х 5 корпуса пълни с мед. Ако заедно с това използвате комбинация от 2 колички (една коато остава горе и една която е долу) можете по много лесен начин да облекчите работните операции.

платформа в затворено състояние

Така изглежда платформата в затворено състояние. Задвижването е комбинация от хидравлика, електричество и въжета. С голяма изненада открих, че въпреки малките размери платформата е много силна и може да повдигне с лекота 10 корпуса пълни с мед, което отговоаря на около 400 - 500 кг.

интегрирана платформа за товарене/разтоварване

Това е друга възможност за транспорт с интегрирана платформа за товарене/разтоварване.

Поздрави, КЕ